27/6/09

Μείωση μισθού στο δημόσιο, "πλασματικός χρόνος" για ιδιώτες

Πάλι πέρασε ο καιρός χωρίς σχόλιο... Πως να γράψεις και με τι διάθεση με όλα αυτά που διαβάζω στις εφημερίδες; (τηλεόραση την έχω κόψει παρά μόνο για καλές ταινίες...και φυσικά αγώνες -κυρίως της ΠΑΟΚάρας)

Διαβάζω για τις αντιδράσεις της ΑΔΕΔΥ για το ότι σε όσους εργάζονται στο Δημόσιο θα τους μειωθεί ο μισθός... Δεν λέω κι αυτό άδικο είναι, όπως και να έχει (άσχετα αν κάποιοι δουλεύουν και κάποιοι όχι)... Αλλά αντί να μειώσουν τους παχυλούς μισθούς των διευθυντάδων και των προέδρων και των υψηλόβαθμων στελεχών, που ξεπερνούν τις 4.000 ευρώ, ΠΑΛΙ να την πληρώσει ο καημένος ο υπάλληλος; ΠΑΛΙ ο χαμηλόμισθος; (που να μιλήσουμε και για ιδιωτικό τομέα...) Επιτέλους! Τι λογική είναι αυτή; Δεν βλέπουν ότι έτσι δυσχεραίνουν την όποια κρίση στα Ελληνικά νοικοκυριά; Πόσο μυαλό και κοινωνική ευαισθησία πρέπει να υπάρχει για να δει κανείς ότι για να ανασάνει ο κόσμος χρειάζεται αύξηση στον μισθό; Ποια είναι η κοινωνική πολιτική της όποιας κυβέρνησης;
Θυμάμαι πριν 2-3 χρόνια είχαν συμφωνήσει η ΓΣΕΕ με τους της ΣΕΒ αύξηση περίπου στο 1 ευρώ ανα κάποιο χρονικό διάστημα (κι αυτό όχι αμέσως αλλά σε 3 δόσεις!!!) Την ίδια χρονιά η ΔΕΗ ανέβασε 6 φορές τα τιμολόγιά της!!! Έλεος!!!

Σε αντίθεση τώρα με το δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει η δυνατότητα να "κερδίσουν" χρόνια στον αγώνα για την σύνταξη! Πώς; Άν τα παιδιά τους έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2000! Με 1 παιδί "κερδίζουν" 1 χρόνο, με 2 παιδιά 3 χρόνια και με 3 παιδιά και πάνω 5 χρόνια! Δεν έχουν αυτή την δυνατότητα αποκλειστικά και μόνο οι μητέρες...μπορούν να το διεκδικήσουν και οι πατεράδες... Αρκεί να αρνηθεί με υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα κάνει χρήση του δικαιώματος.

Κατά τα υπόλοιπα η αποκάλυψη της ημέρας ήταν η ατάκα του Χριστοφοράκου (του ποιου;;; Του τύπου με τις μίζες ντε...Μίζενς;;;) Πως "φοβάμαι για την ζωή μου. Είναι μπλεγμένοι μια ντουζίνα πολιτικών..." Σωωωωπααααααααα!!! Απίστευτο!!! Μήπως θα τον "αυτοκτονήσουν" κι αυτόν;;;; Όπως εκείνο το παλικάρι από την υπόθεση της Vodafone; Ελπίζω και εύχομαι πως όχι. Αλλά είμαι πεπεισμένος ότι ούτε σε 100 χρόνια θα τιμωρηθούν οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί... ούτε σε αυτή αλλά ούτε σε καμία υπόθεση...

Με ρωτάει κάποιος.. "Τρέχεις αγχώνεσαι για τον ΠΑΟΚ, ασχολείσαι με αυτόν, λες και έχεις να κερδίσεις τίποτα..." Και με τι να ασχοληθώ ρε μπάρμπα; Με το σάπιο το πολιτικό σύστημα; Με την μαφιόζικη και "ωχαδερφιστική" νοοτροπία του Νεοέλληνα; Τουλάχιστον με τον ΠΑΟΚ με συνδέει και ο τόπος καταγωγής μου. Ο παππούς μου ήταν από την Πόλη, και ζούσε στο Πέρα! Ως γνωστόν ο ΠΑΟΚ όταν ιδρύθηκε αρκετοί παίκτες ήταν από το Πέρα Κλούμπ!
Και στο φινάλε πέρα ότι εκφράζει την καταγωγή μου, είναι και ένα επαναστατικό σωματείο! Άσχετα από την λάσπη που έχει δεχθεί κατά καιρούς ότι είναι στο άρμα του ενός και του άλλου, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Και δεν αναφέρομαι στους παράγοντες της σύγχρονης ιστορίας, γιατί αυτοί ΔΕΝ ήταν ΠΑΟΚτσήδες και κοιτούσαν το προσωπικό συμφέρον τους, αλλά αναφέρομαι στους οπαδούς που έχουν δώσει αμέτρητους αγώνες κατά της αδικίας! Τα πιο πρόσφατα; Οι πορείες και οι διαμαρτυρίες για τους οπαδούς που μπήκαν μέσα γιατί κρατούσαν έναν πυρσό! Και όχι μόνο για τους ΠΑΟΚτσήδες αλλά για τους οπαδούς ΟΛΩΝ των ομάδων! Και αυτοί ήταν που ξεκίνησαν τον αγώνα...Μετά ακολούθησαν οι του Πανιωνίου...από άλλη ομάδα δεν θυμάμαι αυτή την στιγμή...
Τέλος πάντων, όπως και να έχει, για μένα ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη -κακά τα ψέμματα- διαφυγή από την μίζερη πραγματικότητα. Η πρώτη είναι η οικογένειά μου, και δεύτερη είναι η μουσική! Αλλά δεν παύει να μου προσφέρει εξ' ίσου δυνατές συγκινήσεις..

Αυτά πάνω κάτω...για τα θέματα που ανέφερα παραπάνω δεν έχω κάποιο τραγούδι που να συσχετίζεται...
Ελπίζω να τα πούμε και αύριο με κανένα ευχάριστο νέο...
Να περνάτε καλά